V Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani, del 20 al 23 d’octubre


Sodepau

Sembla que fos ahir que celebràvem la primera edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, i ja han passat cinc anys.  Al llarg d’aquests anys  d’il.lusió, perseverança i compromís la Mostra s’ha fet gran. Gran en complicitats i entusiasmes que ens han permès per primera vegada tenir dues seus, el Cinebaix de Sant Feliu de Llobregat on va néixer i la Filmoteca de Catalunya a Barcelona on seguirà creixent.  A més, encetem sessions especials de la Mostra a Vic i Igualada, en el marc de la col.laboració amb la Federació Catalana de Cineclubs.

Pel que fa a la programació, en aquest 2011 volem portar a la Mostra els aires de revolta i esperança que omplen carrers i places i que sacsegen sistemes polítics i consciències, de la mà d’Egipte, el país convidat en aquesta cinquena edició. També tindrem un record per l’Omar Amiralay, documentalista i intel.lectual compromès siri que ens va deixar prematurament a principis d’any. L’homenatge a qui tant va contribuir a remoure consciències amb els seus films, i a qui de ben segur li hauria agradat viure aquesta onada de rebel.lió mediterrània, vol també recordar les lluites actuals del poble siri per conquerir la seva llibertat.

I en aquest any de retallades econòmiques, en que tot sembla supeditar-se als interessos dels mercats, volem fer una crida en favor del Cinema i de la Cultura en tots els seus aspectes. Perquè en moments com aquests, de grans canvis i sotregades, ens cal més que mai una bona dosi d’imaginació, inspiració i pensament crític i de projectes i espais que,  com aquest, ens permetin conèixer i aprendre d’altres experiències, indagar en les memòries i imaginaris col.lectius, interrogar-nos sobre el passat i el present, per poder projectar els nostres somnis i aspiracions i així fer-nos més lliures.

V MOSTRA DE CINEMA ÀRAB I MEDITERRANI

Del 20 al 23 d’octubre de 2011

PROGRAMACIÓ Filmoteca

PROGRAMACIÓ SANT FELIU 2011

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s